О Боже, тільки не джаз!


mus_1

Час від часу такий німий викрик виривався у випадкових прохожих, що заходили до маленького клубу “Абсурдальна”, не знаючи про те, що 3 березня тут відбувається концерт-заповідь 6. Katowice Jazz Art Festival. Шановні пані та панове, не варто лякатися. Це тільки джаз.

Джаз у виконанні трьох людей, які виглядають так ніби вчаться приблизно в 9 класі, виявився надзвичайною подією. LABtrio приїхали до Катовіце з Бельгії якраз під час святкування 10-річчя (what?) існування гурту. Що показали на сцені? Абсолютний релакс і контрольовану (бо повну професіоналізму і опанування) гру звуками. Жарти, посмішки, обмін поглядами, що супроводжували зростаючу напругу. В результаті вийшла ідеальна музична комунікація, досконалий тайм і божевільний хіп-хоповий грув.

mus_1

Часом звучання тріо нагадувало культових The Bad Plus, часом не маловідомого Robert Glasper, але музиканти проводять власні експерименти з ритмами, формами і стилями і без сумніву вже знайшли свою формулу на унікальний саунд.

mus_1

LABtrio поділили концерт на дві частини з 15-хвилинною перервою на охолодження. Можна було почути інтерпретації Й.С.Баха, She is a maniac Flashdance, твори з найновішого альбому “Nature City”. На біс музиканти заграли пісню Usher-а U remind me , яка неочікувано, а разом з тим дуже природно, як це й належить справжній джазовій магії, перетворилася в відомий стандарт My Favorite Things. Як зізнався нам менеджер гурту, ця композиція появилась не без причини. Тріо готується до фестивалю, під час якого також заграє американський вокаліст. Usher стовідсотково зацінить композицію. Не маємо й крихти сумніву. 

mus_1

 

Чекаємо коли LABtrio приїдуть в Україну!

Поділитися: